Proctorii Mensa

 

PRÓCTOR s. m. funcționar însărcinat cu supravegherea disciplinei în universitățile engleze de la Oxford și Cambridge. (< engl. proctor)

(sursa: dexonline.ro)

 

postare proctori

Proctorii sunt reprezentanții Mensa responsabili cu aplicarea și respectarea politicii de testare IQ. Aceștia sunt singurii membri Mensa autorizați să administreze o testare. Potrivit regulamentelor Mensa România, la sesiunea de testare participă în mod obligatoriu și un al doilea oficial al organizației (membru în Consiliul Director sau reprezentantul regional), dar proctorul este persoana direct răspunzătoare de administrarea testării.

Corectitudinea procesului de testare este cea mai importantă valoare Mensa, iar procedurile stricte de organizare și desfășurare a acestei activități sunt urmate la nivel internațional și reprezintă garanția faptului că integritatea testării nu este viciată în niciun fel, în nicio organizație Mensa din lume.

 

Caietele de testare sunt documente cu regim special, elaborate de Mensa International. Acestea sunt folosite simultan de mai multe organizații Mensa naționale, iar conținutul lor este confidențial. Compromiterea unui caiet de testare impune retragerea tipului respectiv din toate țările care îl utilizează și suspendarea temporară a testărilor până la elaborarea unui nou test, imprimarea acestuia și transmiterea către organizațiile Mensa.

 

Procedura de testare impune ca proctorii să le prezinte candidaților regulile de urmat și să se asigure de respectarea acestora. Regulile valabile pe parcursul testării sunt aceleași în toate organizațiile Mensa din lume. Proctorii au obligația să-i elimine din sală pe candidații care le încalcă.

 

Având în vedere autoritatea cu care sunt învestiți și rolul lor esențial în procesul de testare, ne face o deosebită placere să vi-i prezentăm pe proctorii Mensa România. În orice oraș al țării ați da testarea, vă veți întâlni cu unul dintre aceștia.

În înregistrările video următoare veți descoperi tot ce trebuie să știți despre testările Mensa.

 

  • Sorana Burcușel, proctor Mensa din 2013, președinta Mensa Romania între 2014-2016, membru CD Mensa România

 

  • Relu Căuș, proctor Mensa din 2014, membru CD Mensa România între 2014-2016

 

  • Radu Jianu, proctor Mensa din 2013, președinte Mensa România între 2012-2014

 

Vă invităm să-i cunoașteți și personal, la o testare! Înscrieri aici: testari-mensa.

 

Mai multe explicații cu privire la testări: întrebări frecvente.

Un test IQ similar cu cel folosit de Mensa Romania: test online.

Găzduit de Voxline Communication